EM6400 E-Smartlife app, interface, Scenes en Automatische scenes

• Bijgewerkt

Hier kun je handmatige en automatische scenes aanmaken en beheren.

1. Tik op “EM64XX_TAP.png” om huidige scènes of automatiseringen te verplaatsen of te verwijderen.

- De volgorde wijzigen wordt eenvoudig gedaan door verticaal te schuiven

- Verwijderen gebeurt door een specifieke scène of automatisering naar links te schuiven en op

"Verwijderen" te tikken

1. Tik op "+" in de rechterbovenhoek om een ​​nieuwe scène of automatisering toe te voegen. De opties voor elk worden hieronder beschreven.
  1. Scènes: scènes worden hier gemaakt en weergegeven en kunnen worden geactiveerd door erop te tikken.
  2. Automatisering: automatisering wordt hier gemaakt en getoond

Scenes

Een scène is een snelkoppeling om meerdere vooraf ingestelde dingen tegelijk te doen, je kunt instellen:

• Naam van de scène (ook gebruikt op het hoofdscherm en door opdrachten voor spraakassistenten)
  • Afbeelding (kies een van de vooraf ingestelde afbeeldingen)
  • Ongelimiteerd aantal acties (inclusief het in- of uitschakelen van een automatisering)
  • Al dan niet op de eerste pagina weergeven

Rechts onderaan elke tegel staat een kleine knop om deze specifieke scène te bewerken

Automations

Automatisering is het instellen van een of meer acties die worden geactiveerd door een of meer evenementen.

Hier kunt je het volgende instellen:

• Naam (wordt gebruikt op het hoofdscherm en door opdrachten voor spraakassistenten)
  • Afbeelding (kies een van de vooraf ingestelde afbeeldingen)
  • Type voorwaarden (alleen van toepassing wanneer meerdere voorwaarden als trigger worden gecombineerd)

- Wanneer aan ALLE ingestelde voorwaarden is voldaan

- Wanneer aan ELK van de ingestelde voorwaarden is voldaan

De volgende voorwaarden kunnen worden geselecteerd:

• Elke melding van een sensor, detector of camera
  • Elke status van een product die handmatig of automatisch wordt ingesteld
  • Een specifieke tijd van de dag (die op geselecteerde dagen kan worden herhaald)
  • De zonsopgang of zonsondergang
  • Weersomstandigheden (dit zijn schattingen op basis van je ingestelde locatie)

Elke voorwaarde kan eenvoudig worden verwijderd door deze naar links te schuiven en op 'Verwijderen' te tikken.

Uit te voeren acties kunnen zijn:

• Scène activeren
  • Een andere automatisering activeren (om een ​​bestaande automatisering in of uit te schakelen)
  • Een product in- / uitschakelen
  • Stel een verlichtingsproduct in op een bepaalde modus, helderheid of temperatuur

Voorbeeld: je kunt een scène instellen voor de IP-camera om een ​​Plug-in-stroomschakelaar in te schakelen wanneer beweging wordt gedetecteerd en na 10 seconden weer uit te schakelen

Hieronder staat een video met uitleg over Scenes.