EM6355 Het overzicht van de webpagina, Advanced Settings, E-mail

Hier kun je je e-mailserver instellen om bij een alarmmelding een bericht te kunnen versturen naar een of meerdere e-mailadressen

Let op ! : sommige mailproviders, bijvoorbeeld Gmail en Yahoo, vereisen dat extra instellingen in het account worden ingesteld om e-mails van een apparaat van een derde partij zoals een IP-camera te kunnen verzenden. Hieronder vindt u de instructies voor Gmail en Yahoo.

SMTP-instellingen voor Gmail:

SMTP-server: smtp.gmail.com
Poort: 587
Protocol: STARTTLS
SMTP-server vereist authenticatie: Ja
Gebruikersnaam: voer uw Gmail-e-mailadres in
Wachtwoord: voer uw wachtwoord in voor uw Gmail-e-mailadres
Verzenden naar: voer het e-mailadres in waarnaar de camera de e-mail zou moeten sturen (maximaal 3 e-mailadressen mogelijk).
Afzenderadres: voer uw Gmail-e-mailadres in

Aanvullende instellingen Gmail:

• Open Gmail met uw webbrowser.
  • Meld u aan bij uw Gmail-account.
  • Ga naar uw Gmail-instellingen door op EM63XX_config_button.png te klikken en selecteer "Instellingen".

• Klik op "Accounts en import".
  • Klik op 'Andere instellingen voor Google-account'.

• Klik op "Verbonden apps & sites"EM63XX_camera_instellingen_geavanceerd_mail_instellingen_3_gmail_3.png
  • Schakel de optie "Minder veilige apps toestaan:" in.
  • Nu kun je Gmail gebruiken op je CamLine Pro-camera.

SMTP-instellingen voor Outlook:

SMTP-server: smtp-mail.outlook.com
Poort: 587
Protocol: STARTTLS
SMTP-server vereist authenticatie: Ja
Gebruikersnaam: voer uw Outlook-e-mailadres in
Wachtwoord: voer uw wachtwoord in voor uw Outlook-e-mailadres
Verzenden naar: voer het e-mailadres in waarnaar de camera de e-mail zou moeten sturen (maximaal 3 e-mailadressen mogelijk).
Afzenderadres: voer uw Outlook-e-mailadres in.

SMTP-instellingen voor Yahoo:

SMTP-server: smtp.mail.yahoo.com
Poort: 587
Protocol: STARTTLS
SMTP-server vereist authenticatie: Ja
Gebruikersnaam: voer uw Yahoo e-mailadres in
Wachtwoord: voer uw wachtwoord in voor uw Yahoo e-mailadres
Verzenden naar: voer het e-mailadres in waarnaar de camera de e-mail zou moeten sturen (maximaal 3 e-mailadressen mogelijk).
Adres afzender: voer uw Yahoo e-mailadres in.

Extra instellingen Yahoo:

• Open Yahoo met uw webbrowser.
• Log in op uw Yahoo-account.
• Klik op uw account EM63XX_camera_instellingen_geavanceerd_mail_instellingen_4_yahoo_1.png en selecteer "Accountinfo".

• Selecteer "Accountbeveiliging"
• Schakel de optie "Sta apps met minder veilige aanmelding toe" in

Nu kunt u Yahoo gebruiken op uw CamLine Pro-camera.

SMTP-instellingen voor Ziggo:

SMTP-server: smtp.ziggo.nl
Poort: 587
Protocol: STARTTLS
SMTP-server vereist authenticatie: Ja
Gebruikersnaam: voer uw Ziggo-e-mailadres in
Wachtwoord: voer uw wachtwoord in voor uw Ziggo-e-mailadres
Verzenden naar: voer het e-mailadres in waarnaar de camera de e-mail zou moeten sturen (maximaal 3 e-mailadressen mogelijk).
Afzenderadres: voer uw Ziggo-e-mailadres in.

SMTP-instellingen voor Telfort:

SMTP-server: smtp.telfort.nl
Poort: 587
Protocol: STARTTLS
SMTP-server vereist authenticatie: Ja
Gebruikersnaam: voer uw Telfort-e-mailadres in
Wachtwoord: voer uw wachtwoord in voor uw Telfort-e-mailadres
Verzenden naar: voer het e-mailadres in waarnaar de camera de e-mail zou moeten sturen (maximaal 3 e-mailadressen mogelijk).
Adres afzender: Voer uw Telfort-e-mailadres in.

SMTP-instellingen voor Proximus/ Skynet/ Belgacom:

SMTP-server: relay.proximus.be
Poort: 587
Protocol: STARTTLS
SMTP-server vereist authenticatie: Ja
Gebruikersnaam: voer uw e-mailadres van Proximus/ Skynet/ Belgacom in
Wachtwoord: voer uw wachtwoord in voor uw e-mailadres van Proximus/ Skynet/ Belgacom
Verzenden naar: voer het e-mailadres in waarnaar de camera de e-mail zou moeten sturen (maximaal 3 e-mailadressen mogelijk).
Adres afzender: voer uw e-mailadres van Proximus/ Skynet/ Belgacom in.

Wijzig het aantal snapshots dat per e-mail wordt verzonden:

Het is mogelijk om het aantal snapshots in te stellen dat moet worden toegevoegd in 1 e-mail die u kunt kiezen uit het volgende aantal snapshots 1, 2 of 3.

U kunt alleen het bedrag instellen met behulp van de webbrowser NIET door de APP te gebruiken.

Hieronder vindt u de stappen om de instellingen aan te passen:

Eerst moeten we het IP adres van de IP camera achterhalen. Wanneer je het IP adres van de camera niet weet, kun je deze achterhalen via de CamLine Pro PC software.

• Start de CamLine Pro PC software en klik op het + icoon klik vervolgens op “LAN search". De camera is terug te vinden met het Camera ID-nummer zoals vermeldt onderop de camera of ID-kaart. Dubbelklik met de linkermuisknop op de camera ID en een webbrowser wordt geopend.
  • In de adresbalk van de browser zie je bijvoorbeeld het IP-adres: https://192.168.8.10:443 vermeld staan. :443 = poortnummer en is van toepassing indien je de meest recente Firmware hebt geïnstalleerd. Krijg je geen inlogscherm te zien nadat de webbrowser is geopend, dan is de camera niet voorzien van de meest recente Firmware en gebruikt de camera standaard poort: 81. Wijzig poort: 443 naar 81 bijv. https://192.168.8.10:81 en druk op “Enter” om het adres opnieuw te activeren.
  • Het inlogscherm verschijnt nu, de standaard gebruikersnaam = admin en het wachtwoord kun je terugvinden op de bijgeleverde ID-kaart (4-cijferige code). Na een reset of Firmware update is het standaardwachtwoord hierna: ipcam
  • Het standaard wachtwoord kun je weer wijzigen, of in de CamLine Pro App of via het IP-adres (zoals hierboven beschreven) bij “Advanced Settings” en vervolgens via “User Accounts”.
  • Na inloggen; klik op "Sign in" (for IE, Firefox etc.).
  • Klik op "Options"  EM63XX_config_button.png .

• Vanuit het menu selecteer “Alarm Settings
  • Wijzig nu het aantal afbeeldingen achter de optie "Image capture number:" naar de gewenste aantal afbeeldingen per e-mail.
  • En druk vervolgens op "OK"