EM6325 Hoe voeg ik mijn IP camera toe aan de Asustor NAS

Voordat we de camera kunnen instellen op de Asustor Surveillance Center moeten we eerst het IP adres van de IP camera achterhalen. Wanneer je het IP adres van de camera niet weet, kun je deze achterhalen via de CamLine Pro PC software.

TIP ! : Om er voor te zorgen dat de camera altijd hetzelfde IP adres gebruikt raden wij je aan om een vast IP in te stellen voor de camera wanneer je deze wilt toevoegen aan de Asustor Surveillance Center. Doe je dit niet en de IP camera krijgt een nieuw IP adres doordat je modem/router een reset heeft gehad dan kan de surveillance center de camera beelden niet meer opnemen.

• Eerst moeten we het IP adres van de IP camera achterhalen. Wanneer je het IP adres van de camera niet weet, kun je deze achterhalen via de CamLine Pro PC software of APP. Start de CamLine Pro software op je PC. klik "+ --> LAN search". Je camera wordt nu weergegeven in de lijst met de Camera ID, hierachter staat het IP adres en het poort nummer vermeldt.
  • Noteer het IP adres van je camera.
  • Nu je de gegevens van de IP camera genoteerd hebt kun je inloggen op de Asustor NAS.
  • Log in op de NAS, dit doe je door het IP adres van de NAS in te voeren in de webbrowser, of gebruik de Asustor Control Center software van Asustor en dubbelklik op de NAS.
  • Klik op “Aanmelden” en log in met inlog gegevens van de NAS.

• Klik op “Surveillance center” (Als deze nog niet geïnstalleerd is deze eerst installeren op de NAS) en log in met de bekende gegevens.

• Klik op “Instellingen
  • Klik op “Camera” EM63XX_NAS_Asustor_camera_toevoegen.png
  • Klik op “Toevoegen

• Vink de optie “Ja, Alle beschikbare camera’s op mijn LAN-netwerk zoeken” aan.
  • Klik op “>

• Zet de optie “ONVIF verbergen” aan

• Er verschijnt nu een lijst van alle beschikbare IP camera’s in je netwerk, selecteer de camera die je wilt toevoegen aan de NAS en druk op “>”. EM63XX_NAS_Asustor_camera_toevoegen_selecteer.png
  • De instellingen voor de camera worden direct ingevuld, wel dien je nog de gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen en eventueel de camera een naam te geven.
  • Klik op “Testen” om de instellingen te testen en druk vervolgens op “>

• Bij de optie “Video indeling” kun je de resolutie selecteren die je wilt gebruiken voor de camera (640x352 (VGA), 1280x720 (HD)).
  • Stel ook de gewenste beeldsnelheid in (beelden per seconde) wij adviseren 25.
  • Wanneer je camera een ingebouwde microfoon heeft kun je bij de optie Audio indeling aangeven of deze in (enable) of uitgeschakeld (disable) is.
  • Druk op “>

De camera is nu toegevoegd je kunt de beelden bekijken door op “Live view” te drukken.